Studentene strømmer til Fagskolen Innlandet

Også i år stiger interessen for å studere ved Fagskolen Innlandet. 2018 var et rekordår, og nå øker søknadstallet med nye 16 prosent.
Rektor og KEM-studenter ved FI
Rektor Gard Tekrø Rolid ved Fagskolen Innlandet inntar gjerne plassen på «skolebenken» sammen med KEM-studentene. Vi tilbyr fagutdanninger som skreddersydd for fremtidens arbeidsliv, påpeker han. Foto: Håvard Lund

– Tallene er jo nesten utrolige. Fra 2017 og til i år har søkermengden økt med over 50 prosent. Etter det sterke året i fjor hadde vi forventet roligere tilstander i år, men vi øker altså med nye 16 prosent, sier Frank- Jørgen Vangen, assisterende rektor på Fagskolen Innlandet.

Da søknadsfristen gikk ut 15. april, hadde i alt 1131 primærsøkere meldt fra at de gjerne vil begynne på Fagskolen Innlandet til høsten, et resultat Vangen kaller «veldig bra». Særlig kan han glede seg over den store søkningen til økonomi- og ledelsesstudiet, der vil hele 120 personer ta fatt. Vangen trekker også fram helsefag som barsel og barnepleie med 52 søkere, byggstudier heltid/nett med i alt 89 søkere, anlegg (nett) med 62 søkere og IT-drift og sikkerhet (heltid) med 72 søkere.

Plass til enda flere

– Og vi har faktisk plass til enda flere. Vi tar opp nye studenter helt fram til skolestart i august, og vi har ledige plasser på bl.a. BIM, logistikk, maskinteknisk drift og automatisering. Helsefagene har ledige plasser på studiestedene Hamar, Trysil og Gjøvik, og for landbruksfag er det ledig kapasitet på Hvam, Nome og Storsteigen, forteller Vangen.

– Hvordan forklarer skolen de gode tallene?

– Vi tror jo at dette handler om at vi i flere år har jobbet målrettet med å utvikle en framtidsrettet skole. Vi har et godt omdømme. Vi har i en lang periode kunnet tilby utdanninger med høy kvalitet, og vi har satset hardt på moderne teknologi. Et arbeid som i 2018 resulterte i at vi mottok «Utdanningskvalitetsprisen for fagskoler». Og så har vi trolig jobbet riktig markedsmessig, vi har satset digitalt for å kunne fortelle best mulig om vårt studietilbud, sier Frank-Jørgen Vangen.

Studiepoeng

Ass. rektor Vangen peker også på at fagskolene generelt har fått et løft gjennom den nye loven om høyere yrkesfaglig utdanning. Den medfører bl.a. at fagskolestudentene nå sikres studiepoeng.

– Vi merker også at den politiske interessen for fagskolen har økt, det samme har medieinteressen, sier Vangen.

Det kommende skoleårets studietilbud er i store trekk det samme som i fjor, men innenfor helse og landbruk er det gjort noen justeringer. En nykommer er et deltidstudium om maskinteknisk drift, det er utviklet i nært samarbeid med Raufoss Industripark. 15 søkere har så langt meldt seg, et tall som kalles lovende. Også et nettstudium som IT-drift og sikkerhet er en nyhet.

Lyst på et fagskoleliv til høsten? Det er altså ikke for sent å søke. Du finner mer informasjon om hvordan du søker om restplasser her.