Sigurd hyller lærerne: – De er utrolig kunnskapsrike og påkobla
Sigurd Skriung Von Schantz (24) studerer KEM (VVS og Klimateknikk) ved Fagskolen Innlandet. Han er glad for at han valgte å satse på fagskolen.

Skriung tok studiespesialisering på videregående, samtidig hadde han en stor interesse for det praktiske og hadde en tanke om å satse på yrkesfag.
– Jeg fikk jobb hos Rørleggersentralen i Oslo som 17-åring. Der startet jeg opp som spylebiloperatør, sier Skriung og fortsetter:
– Der fikk jeg et innblikk i ulike fagretninger og når jeg var ferdig med videregående startet jeg opp som rørleggerlærling hos dem.
Det stortrivdes han med og tok etter noen år svennebrev som rørlegger, deretter bestemte han seg for å søke seg videre til Fagskolen Innlandet.
– To kollegaer studerte der på deltid, og de var veldig fornøyde. Så jeg sjekket ut litt og fant en utdanning som passet bra for meg, sier Skriung.
Relevant innhold
Han hoppet rett fra svennebrev til videreutdanning. Et valg han ikke angrer på.
– Jeg elsker å lære og det har jeg virkelig fått muligheten til hos Fagskolen Innlandet. Jeg ønsker å forstå ting på et dypere nivå, utforske og lete etter nye løsninger, sier Skriung og fortsetter:
– Derfor har det vært perfekt for meg å få så kunnskapsrike og påkobla lærere å sparre med. De strekker seg langt for å følge opp oss studentene og det vi ønsker å lære mer om.
Dette har også vært om ting utenfor læreplanen i perioder.
– Hodet mitt har ingen brems når jeg først finner noe jeg interesserer meg for. Jeg stiller mange spørsmål, er veldig nysgjerrig og det har det vært rom for på skolen, sier Skriung og legger til:
– Det at jeg har hatt tilpasningsdyktige lærere har vært et stort pluss for meg. Lærerne har enormt med kunnskap og kan lære bort langt mer enn bare pensum i faget.
Han er også imponert over hvor relevant innholdet i selve utdanningen er.
– Relevansen har opplevdes god i alt vi har jobbet med. Jeg opplever at vi får kunnskap vi kan anvende umiddelbart og det er veldig gøy. Når vi har vært på utplassering har vi kunnet være med å produsere fra dag en, sier Skriung.
Attraktiv på arbeidsmarkedet
Han trekker frem skolens tette samarbeid med næringslivet som en viktig nøkkel for kvaliteten i utdanningen.
– Nettverket er veldig bra, og det er mange å spille på. Det er mange å snakke med og jeg opplever en felles iver i å hjelpe hverandre med å lykkes. Alle bedriftsbesøk og gjesteforelesere har også vært veldig bra, sier Skriung.
Dette har resultert i at arbeidet med å finne jobb etter studiet virker enkel.
– Vi som studenter er attraktive på arbeidsmarkedet. Jeg opplever at mange virksomheter vet at Fagskolen Innlandet leverer gode studenter, som er klare til å levere ute i jobb, sier Skriung.
Tett oppfølging
Skriung flyttet fra Oslo til Gjøvik for å starte på Fagskolen Innlandet. Den overgangen var enkel å håndtere.
– Det var ingen stor utfordring. Det hverdagslige blir fort veldig likt vil jeg si. For min del har jeg fått et veldig bra nettverk også ved siden av skolen gjennom der jeg trener. Kimura Gjøvik og treningssentrene her er veldig bra, sier Skriung.
Han trekker også frem den gode oppstarten skolen la til rette for som viktig.
– Fadderuka ga et godt utgangspunkt. Jeg er heldig og er en del av en veldig god klasse. Vi har kommet tett på hverandre gjennom mye samarbeid og har blitt svært sammensveiset. Lærerne er også dyktige til å følge opp hele tiden slik at alle i klassen er med, sier Skriung og legger til:
– De brukte god tid i starten på å lære oss om god studieteknikk, lære oss å planlegge godt og hvordan vi kunne sette oss i en god posisjon for å mestre utdanningen. Alt i alt vil jeg si det er veldig gøy å være student ved Fagskolen Innlandet.