Fagskolen Innlandet har fått Erasmus+ akkreditering: – Gir oss flere muligheter
Fagskolen Innlandet satser ytterligere på internasjonalisering. Den nye akkrediteringen gir skolen nye muligheter for samarbeid med utdanningsinstitusjoner i hele Europa.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) godkjente skolens søknad i begynnelsen av 2025. Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Det er det største utdanningsprogrammet i verden, med et budsjett på 26,5 milliarder euro for perioden 2021-2027.
Tina Indregard Hovi, prosjektrådgiver hos Fagskolen Innlandet, er stolt over godkjenningen.
– Dette gir skolen mulighet til å enklere kunne sende ansatte på for eksempel jobbskygging i utlandet. Det forenkler også arbeidet med å gi studentene våre muligheten til å kunne reise på mobilitetsopphold ute i Europa, sier Hovi og legger til:
– Dette vil være med på å gi studentene våre et mer relevant og fremtidsrettet utdanningstilbud.
Akkrediteringen er et viktig steg for Fagskolen Innlandet, som har en klar strategi om å styrke arbeidet med internasjonalisering.
– Det gir oss tilgang til finansiering av mobiliseringsaktiviteter over lengre tid, og det er også helt sentralt i vårt arbeid på veien mot institusjonsakkreditering, sier Hovi.
– Solid arbeid
Hovi gir ros til Berit Bergset, lærer ved Fagskolen Innlandet, for at søknaden ble godkjent.
– Hun har gjort en fantastisk jobb og skrevet hele søknaden på vegne av skolen. Hun har vært en primus motor for å få fart på dette arbeidet, sier Hovi og fortsetter:
– Det har vært en stor jobb å få i mål, og nå er altså akkrediteringen på plass.
Nå har skolen opprettet en egen gruppe internt som skal drive internasjonaliseringsarbeidet videre, med Hovi som leder.
– Vi er godt i gang, og har mye aktivitet planlagt allerede, sier Hovi.
Allerede i slutten av mars reiser Hovi på Erasmus+ seminar i Hardanger.
– Der samles 40 deltakere fra 15 ulike nasjoner for å bygge nettverk, avtale utveksling og fremtidige besøk, sier Hovi.
Les om de internasjonale prosjektene som Fagskolen Innlandet er engasjert i– Se beste praksis
For det er det som er gullet med Erasmus+.
– Det er en vei til mer kunnskap, inspirasjon og motivasjon. Både for de ansatte, men også studentene. Dette er arbeid som kommer hele Fagskolen Innlandet til gode, og vil være med på å øke kvaliteten på det vi gjør, sier Hovi.
Allerede har ansatte og studenter besøkt ulike skoler i Belgia og Hellas. Nå venter nye besøk i tiden som kommer.
– Vi vil få besøk fra andre land, i tillegg skal vi ut på tur for å søke kunnskap selv. Det er berikende med internasjonale perspektiver, og det å få se beste praksis fra institusjoner over hele Europa, sier Hovi og legger til:
– Akkrediteringen er en anerkjennelse av jobben Fagskolen Innlandet allerede gjør. Nå gleder vi oss til å benytte den til å styrke vårt arbeid ytterligere.