Rekorddeltakelse på næringslivsdagen

Næringslivsdagen 2022 må betegnes som en stor suksess! I år deltok hele 52 bedrifter med stand, og det var rundt 700 besøkende som tok turen innom Campus Arena på Kallerud.
Bilde
Mange deltakere på næringslivsdagen
Det var folksomt i Campus Arena, der næringslivsdagen ble arrangert tirsdag 13. september.

Næringslivsdagen er et samarbeid mellom Gjøvik kommune, Gjøvikregionen Utvikling og Bright House, samt studenter ved Fagskolen Innlandet og NTNU Gjøvik.

Arrangementet er en karrieremesse for lokalt næringsliv og studenter ved Fagskolen Innlandet og NTNU Gjøvik. Bakgrunnen for arrangementet er at næringslivet ønsker enda flere gode søkere til sine ledige stillinger, samtidig som at studentene har et behov for å bli bedre kjent med bedrifter og organisasjoner i regionen. 

Knytter kontakter

I tillegg til at mange lokale bedrifter var representert, var også flere av kommunene i regionen til stede i Campus Arena. Det var tydelig at bedriftene var veldig ivrige etter å snakke med studentene, og de var nysgjerrige for å finne ut hva de studerte. Næringslivsdagen er en viktig arena både for studentene og for bedriftene, der de får informasjon om hverandre og ikke minst knytter kontakter. Mange av studentene på campus er tilflyttere til Gjøvik, og mange har derfor ikke så god oversikt over hvilke jobbmuligheter det finnes etter at de er ferdig med studiene. 

Kveldsarrangement på Huset

I tillegg til arrangementet på dagtid i Campus Arena, ble det invitert til et uformelt kveldsarrangement på studentenes samlingssted, Huset. Dette var også etter ønske fra både næringsliv og studenter, som etterspurte en uformell arena for å møtes og bli kjent. Målet for kvelden var rett og slett å mingle, og rundt halvparten av bedriftene som deltok på arrangementet på dagtid var også tilstede på Huset. Dette arrangementet var et samarbeid mellom Byen vår Gjøvik, Gjøvik kommune, NT6, Bright House, Huset og Sit.

Positive studenter

BA-desken sto for underholdningen på kveldsarrangementet, og det ble servert pølser og dertil passende drikke til de frammøtte. Rådgiver ved Fagskolen Innlandet, Ingvild Halås, var vår representant. Hun synes det var et bra arrangement, med en passe uformell stemning. - Jeg likte veldig godt organiseringen der studentene ble tilfeldig plassert ved bordene, og så fordelte vi bedrifter oss på de ulike bordene, forteller hun. Det ble arrangert quiz, noe som bidro til å løsne på stemningen ved at man hadde noe felles å samles om.  - Min erfaring er at studentene var positive både til arrangementet og til Gjøvik, oppsummerer Ingvild.

Lærer Harald Westgaard (t.v.) og avdelingsleder for industriell teknologi, Ruth Laeskogen Hoff var til stede på vår egen stand i Campus Arena.