- Næringslivsdagen er relevant for studentene!

Tirsdag 5. oktober ble Næringslivsdagen arrangert for andre gang i Gjøvik. Arrangementet er et samarbeid mellom Gjøvik kommune, Gjøvikregionen Utvikling, Bright House og studenter ved NTNU og Fagskolen Innlandet.
Bilde
Næringslivsdagen 2021

Næringslivsdagen er en karrieremesse hvor lokale bedrifter kan delta på stand for å profilere seg, med mål om bli bedre kjent med de mange studentene i Gjøvik. Bedriftene får møte studenter som  er interessert i både heltids- og deltidsjobber, og ikke minst spennende prosjektoppgaver. Bakgrunnen for arrangementet er at det har blitt avdekket at mange av studentene i Gjøvik kun møter bedrifter med nasjonalt nedslagsfelt i løpet av studietida, og at mange studenter faktisk ikke blir kjent med lokalt næringsliv i løpet av studietiden i Gjøvik. 

Mange bedrifter benyttet muligheten

I Campus Arena Gjøvik, for anledningen rigget som messehall, presenterte de mange bedriftene seg på sine stands. Bedriftene hadde også anledning til å holde en bedriftspresentasjon på inntil 20 minutters varighet i et eget møterom i andre etasje i hallen. Totalt var det påmeldt 41 stands. I tillegg til mange lokale bedrifter, var flere kommuner representert, samt vikarbyrå og NAV.  Bedriftene representerte et stort spekter av ulike bransjer, alt fra tekniske industribedrifter til helsefaglige foretak. Det var tydelig at arrangøren hadde lagt vekt på at flere forskjellige bransjer skulle være representert. På den måten ble også messen relevant for studenter fra mange ulike studieretninger, både på Fagskolen Innlandet og på NTNU Gjøvik.

Fornøyde studenter

Å møte representanter fra bedriften og snakke med de ansikt til ansikt på en slik messe er noe helt annet enn om man bare leser informasjon om bedriften på nettet, og det kan lettere åpne for både jobbmuligheter og for eventuelle prosjektsamarbeid. 

De fleste av Fagskolen Innlandets heltidsstudenter benyttet anledningen til å bli litt kjent med de mange bedriftene som deltok på messen. Johannes Radøy (bildet under), førsteårsstudent på studieretningen klima, energi og miljø i bygg (KEM) ved fagskolen var en av dem. Han tok seg god tid i hallen, og opplevde at mange av bedriftene absolutt er relevante innen hans studieretning.  

– Dette er et veldig godt arrangement, og jeg har snakket med flere interessante bedrifter, uttalte Johannes. Sammen med andre medstudenter fra Fagskolen Innlandet satte Johannes stor pris på denne muligheten for å møte det lokale næringslivet.