– Lei av å være nederst på rangstigen

Fagskolen Innlandet gir deg løftet og kompetansen som trengs for å komme videre i ­arbeidslivet. Joachim Hodne, 26 år fra Kristiansand, er fagskolestudent på BIM-konstruksjon.
Bilde
Joachim Hodne, 26 år fra Kristiansand
Joachim Hodne (26) jobbet som tømrer i fem år. Nå åpner BIM-studiet nye muligheter.

– Jeg jobbet som tømrer i fem år i to ulike bedrifter, og jeg fant etter hvert ut at jeg ikke var så glad i å være nederst på rangstigen. Så jeg søkte litt rundt, og det var faren min som tipset meg om BIM (Building Information Modeling).

Etter oppvekst og jobbing i Kristiansand har Joachim funnet veien til Gjøvik, Fagskolen Innlandet og Campus Kallerud.

– Det er helt annerledes her. Og det var jo litt av poenget, å få se og oppleve noe nytt. Så jeg har definitivt stort utbytte av å gå her. Gode lærere som kan faget sitt, prosjekter vi lærer vanvittig mye av. Det er mye å sette seg inn i. Arbeidsmengden er solid, det må jobbes også på egenhånd etter skoletid. Men med litt selvdisiplin går det bra.

BIM-studiet, der det jobbes med digitale modeller av bygg, omfatter også utplassering i bedrifter.

– Jeg fikk gode tilbakemeldinger om at jeg kan begynne i jobb. BIM-studiet er veldig populært, vi er jo nesten garantert jobb etterpå – og det er ikke så dumt! En annen mulighet er å utdanne seg mer innen bygg og konstruksjon. Jeg har ikke lagt noen plan ennå, men det ser lyst ut.