Jubileumsfest på Fagskolen Innlandet

Fredag 7. desember feiret Fagskolen Innlandet 50 år sammen med studenter, gjester, pensjonister og ansatte.

Fagskolen Innlandet

Dagen ble markert med musikk, underholdning og taler fra både gjester og tidligere rektorer.

Jens Olai Jensen, tidligerer redaktør i Oppland Arbeiderblad, er i ferd med å skrive en jubileumsbok. Jensen kåserte om skolens historie og satte fagskoleutdanning inn i nasjonal historisk sammenheng.

– Vi ser nå at myndighetene nå har oppdaget fagskolene som en viktig del av den grønne omstillingen, sa Jensen.

Arvid Ellingsen, leder av Nasjonalt fagskoleråd, la vekt på at  fagskolene lenge har kjempet en kamp for å overleve.

– Vi mye å takke regjeringen for, blant annet likestilte rettigheter for studenter og et reellt demokrati, sa Ellingsen.

– Men fagskolene mangler fortsatt fullfinansiering av studieplasser.

Tidligere fylkesopplæringssjef Jørgen Skaug fortalte om sitt samarbeid med skolen, og alle Fagskolen Innlandets rektorer opp gjennom tiden holdt taler i anledning dagen. Både Arne Mellerud, Ivar Lien, Kari Nordskogen og Gard Tekrø Rolid delte historier fra sin tid på skolen.