Jubileumsboka er klar

Boka om Fagskolen Innlandets første femti år ble presentert under et seminar på Gjøvik 15. november.
Fagskolen Innlandet Jubileum Jens Olai Jenssen Torvild Sveen Gard Tekrø Rolid
Forfatter Jens Olai Jenssen (fra venstre), Gjøviks ordfører Torvild Sveen og Fagskolen Innlandets rektor Gard Tekrø Rolid under lanseringen av jubileumsboka.

Jubileumsboka har fått tittelen «Flaggskipet i høyere yrkesfaglig utdanning».

Forfatter Jens Olai Jenssen har arbeidet med å få boka ferdig i ett år. Han skisserte i sitt foredrag hvordan han hadde fått mye kunnskap om den betydning fagskolen har for regionen. Jenssen la stor vekt på betydningen samarbeidet med industrien har hatt for utviklingen av skolen.

– Fagskolen er arbeidslivets skole, derfor er dette samarbeidet viktig. Samtidig er det viktig at skolen beholder sin autonomi, sa Jenssen.

Sverre Narvesen, som representant for industrien, la vekt på det samme som Jenssen.

– Kunnskap og næring må jobbe sammen, hevdet han og la til at den sentrale plass Fagskolen Innlandet har i dag, skyldes langsiktig planlegging og kunnskap.

Sammen med industrien er Fagskolen Innlandet med på å løse viktige samfunnsproblemer.

Miniseminaret ble avsluttet med et foredrag av Per Henrik Stenstrøm. Han holdt et interessant og humoristisk foredrag med tittelen «Slik takler du idiotene på jobben». Stenstrøm gikk gjennom de forskjellige menneskelige arketyper, noe som førte til mye gjenkjennelse og latter.

Det musikalske innslaget i denne vellykkede boklanseringen var ved Astrid Ekern. Hun fremførte to sanger, til stor og velfortjent applaus.

«Flaggskipet i høyere yrkesfaglig utdanning» er nå til salgs i servicetorget på Fagskolen Innlandet. Prisen er 200 kroner.