- Jeg vil jobbe med folk - ikke med data!

Fagskolen Innlandet gir deg løftet og kompetansen som trengs for å komme videre i ­arbeidslivet. Oda Marie Brateng Gran, 29 år fra Toten, er fagskolestudent på studiet Tverrfaglig miljøarbeid i rus og psykisk helse.
Oda Marie Brateng Gran,  29 år fra Toten
Oda Marie Brateng Gran (29) vil jobbe med mennesker. Fagskolen gir henne økt kompetanse.

–  Jeg har jobbet i ti år, og nå vil jeg ha flere ben å stå på. Jeg ønsker nye utfordringer, men jeg vil jobbe med folk, ikke data. Da er fagskolen midt i blinken.

Oda Marie jobber på Labo, et stort og helt nytt helse- og omsorgssenter på Lena, der hun har vært med i arbeidsgruppen for sertifisering av Labo som et «livsgledesykehjem». Hver mandag tar hun turen til Gjøvik og Fagskolen Innlandet, da er det undervisning på linjen Tverrfaglig miljøarbeid i rus og psykisk helse. Etter mange års jobbing på skjermet avdeling for personer med demens er hun klar for nye oppgaver.

– Jeg begynte på linjen Demens og alderspsykiatri, men fant ut at jeg ønsket å skifte linje. Jeg har en mor som jobber i rus- og psykiatritjenesten, og hun anbefalte det. Dessuten hadde jeg hørt mye godt om lærerne i helsefag, det var viktig. Med videreutdanning åpner det seg mange muligheter. Og folk trengs på gølvet!

Hun har for øvrig ingenting imot å være leder – hvis det skulle bli aktuelt.

– Jeg kan gjøre alt det som er, jeg, smiler hun. Men det viktige er altså å jobbe med mennesker. Et skoleprosjekt om samarbeid med pårørende gikk veldig bra, hun ser at kombinasjonen av erfaring og utdanning er nyttig. Og lærelysten er stor:

– Jeg har nok flere helger hjemme enn ute, tror jeg. Du skal være motivert. Ikke sluntre unna, da blir det fort tungvint. Men jeg lærer veldig mye, samtidig som jeg får brukt praksisen min. Dette er et praksisnært studium. Dessuten er klassemiljøet godt. Folk er motiverte, vet hva som trengs. Vi deler synspunkter og oppgaver.