– Fagskolen gir deg tyngden du trenger!

Fagskolen Innlandet gir deg løftet og kompetansen som trengs for å komme videre i ­arbeidslivet. Jakob Brudeli, 22 år fra Gjøvik, er fagskolestudent på studiet Automatisering.
Bilde
Jakob Brudeli (22) kombinerer full jobb med deltidsstudiet i automasjon.
Jakob Brudeli (22) kombinerer full jobb med nettbasert studium i Automatisering.

– Jeg ville rett og slett ta videreutdanning. Det er jo «på folkemunne», dette at fagskolen gir deg tyngden du trenger.

Jakob har nesten vokst opp med fagskolen. Med en far som har gått på fagskole, kjente han til skoleslaget og mulighetene tidlig. Så da han var lærling, og arbeidsgiveren oppmuntret ham til å ta mer utdanning, søkte han om å få begynne rett på fagskolen – noe han fikk lov til. Nå er kombinerer han full jobb med fagskolestudiet i Automatisering på tredje året, studiet er på deltid og nettbasert. Så Jakob har full jobb ved siden av, i et firma som steller med lagerløsninger, roboter etc. Arbeidsgiveren betaler for tiden Jakob bruker på utdanningen.

– Jeg reiser mye i jobb, det blir turer over hele landet. Så det blir en del lekser og skolejobbing i helgene. Men det lar seg kombinere, det er et veldig godt tilrettelagt studium, jeg kan tilpasse det til jobben. Du må være dedikert, da lar det seg gjøre.

Underveis har Jakob også hatt tid til å være både håndballtrener og spiller. Og han ser lyst på framtiden:

– Det er uante muligheter med denne utdanningen. Mange blir ingeniører, selv er jeg nok mest en programmerer. Vi har både praktiske fag og ledelse nå, jeg er interessert i å lære mer om ledelse, det kan være en naturlig vei å gå. En mulighet er også å ta en bachelorgrad, kanskje noe med økonomi og ledelse. Så ja, jeg ser for meg en rekke muligheter!