Bærekraftig logistikk i helseforetak
Målet med denne modulen er at du etter gjennomført modulutdanning skal ha kunnskap om bærekraftig logistikk i helseforetak.

Denne modulen er et samarbeid med avfalls- og gjenvinningsbransjen hvor målet er å få økt sortering, redusert returlogistikk og dermed redusert klimaavtrykk fra helseforetak.
Hva lærer du?
Følgende emner inngår i modulen:
- Bærekraftig innkjøp
- Avfallshåndtering
- Returlogistikk
Modulen er en kombinasjon av fysiske og nettbaserte samlinger.
Det starter med en todagers fysisk samling hvor du blir kjent med dine medstudenter, forelesere og skolen. Slik skapes et trygt miljø som gjør det lettere å aktivt delta i undervisningen når den flyttes til Teams.
Deretter er det tre samlinger på teams,før klassen møtes igjen fysisk. Modulen avsluttes med to samlinger på nett. Totalt er det fem Teams-samlinger og to fysiske samlinger på to dager hver.
Utdanningen består av forelesninger av lærere med arbeidslivserfaring, bedriftsbesøk eller besøk fra spennende og relevante bedrifter, og gruppearbeid. Målet er å gi deg både teoretisk kunnskap og praktisk erfaring, samt innsikt i hvordan teorien anvendes.
Hvem er dette for?
Personer som jobber i helseforetak, gjerne de som jobber med logistikk.
Hvilken nytteverdi vil du oppnå?
Du vil kunne bidra i arbeidet med å standardisere arbeidsoppgaver og samle lignende arbeidsoppgaver i en rolle for å effektivisere oppgavene. Dette vil frigjøre tid hos helsepersonell, slik at de kan bruke all sin tid på kjernevirksomheten i helseforetaket - pasientbehandling.
Du vil få kunnskap om hvordan du i praksis kan bidra til økt sortering av avfall og redusert returlogistikk, i tillegg til å kunne delta aktivt i arbeidet for at bedriften strekker seg etter interne og nasjonale bærekraftmål.
Du vil være i stand til å kunne kartlegge en logistikksituasjon langs verdi- og forsyningskjeder på en bærekraftig måte, identifisere faglige problemstillinger og vurdere behov for bærekraftige tiltak.
Du vil være bedre rustet til å kunne bygge relasjoner og utveksle synspunkter om god praksis med andre i egen organisasjon og forsyningskjeden ellers.