Hopp til hovedinnhold
Modul

Industriell intelligens

Automatiserte og digitaliserte løsninger, moderne teknologi, kvalifisert arbeidskraft og verdensledende kultur på organisering av arbeidslivet, er våre viktigste fortrinn i smart produksjon. Dette kreves i et stadig mer utfordrende og internasjonalt marked. For å lykkes i krevende tider må vi lære av hverandre på tvers av tradisjonelle næringsgrener.

Foto: Tom A. Kolstad

Bedriftene må etablere en innovativ og smart produksjon som gjør at de blir konkurransedyktig i eksisterende og nye produkter. Dette krever omstillingsevne. Forutsetningen for hele denne omstillingen er at vi anvender digitalisering, datafangst og analyse for å få så optimaliserte og fleksible prosesser som mulig.

Innovativ og smart produksjon krever at bedriftens medarbeidere har kompetanse til å kunne forstå, feilsøke og vedlikeholde både produksjonsutstyr og prosesser på en sikker og effektiv måte.

Hva lærer du?

Vi fordyper oss i automasjonsverdenen med stort fokus på praktiske øvelser. I undervisningen benytter vi digitale tvillinger av automatiserte maskiner og virtuell igangkjøring for å heve læringsutbyttet til et nytt nivå. Ta del i denne modulen for å lære gjennom realistiske, praktiske øvelser og avansert teknologi som hittil har vært forbeholdt de mest avanserte bedriftene i industrien.

Fagskolen Innlandet leier inn internasjonal ekstern kompetanse, direkte fra arbeidslivet, for å tilby studentene tilgang til den høyeste og mest oppdaterte faglige kunnskapen innen fagfeltet.

Moderne teknologier for kommunikasjon og digitalisering av fysiske data fører til store endringer i måten industrielle prosesser planlegges, iverksettes og styres. De gjøres i større grad autonome, og fatter egne beslutninger basert på digitale representasjoner av prosessenes fysiske data. De settes også i stand til å samhandle med andre autonome prosesser. Hensikten med dette er større fleksibilitet og kostnadseffektivitet. Endringene er muliggjort av et sett teknologier som er i stadig utvikling.

Moderne industrielle teknologier i samhandling med mennesker blir enda mer viktig for morgendagens vinnerbedrifter. Gjennom innovasjon og smart produksjon kan norsk industri bli enda mer konkurransedyktig. Fordelene er mange: Bedre utnyttelse av råvarer, lavere energiforbruk, riktig kvalitet og dermed økt bærekraft, i tillegg til økt produktivitet. Raskere omstillingsevne, økt helse, miljø og sikkerhet på arbeidsplassen og flere særnorske fordeler vil gi oss økt konkurransekraft.

Følgende emner inngår i modulen:

  • Automasjonsprosesser
  • Programmering av PLS
  • Dokumentasjon

Kontaktperson

Tommy Bekk

Lærer/Key Account Manager

Opptakskrav

Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev.

Eller:

2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet. For opptak på grunnlag av dokumentert relevant praksis, må søker være 23 år eller eldre i opptaksåret.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

Samlingsdatoer

Fysiske samlinger
29. november 2024
22.-24. januar 2025
19.-20. februar 2025

Digitale samlinger
I uke 49 og 50 i 2024
I ukene 2, 3, 4, 6 og 7 i 2025

Informasjon om datoer og tidspunkt for de digitale samlingene kommer så snart det er avklart.