Praktisk logistikk i helseforetak
Målet med denne modulen er at du etter gjennomført modulutdanning skal ha kunnskap om logistikk for forsyningsmedarbeideren.
Denne modulen er en del av studietilbudet logistikk i helseforetak.
Hva lærer du?
Følgende emner inngår i modulen:
- Optimalisering av daglig drift
- Digitalisering
- Smittevern
Du skal ha kunnskap om Lean og hvordan denne metodikken kan bidra til å utvikle og kontinuerlig forbedre en organisasjon, digitalisering og grunnleggende smittevern for å forhindre smittespredning på forbruksmateriell. Du skal kunne kartlegge en logistikksituasjon langs verdi- og forsyningskjeden, samt identifisere faglige problemstillinger og behov for operative tiltak. Du skal kjenne til hvordan prosesser og forsyningskjeder kan effektiviseres, og du skal kunne bygge relasjoner og utveksle synspunkter om god praksis med andre i egen organisasjon, samt i forsynings- og verdikjeden ellers.
Grunnlaget for opptak er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev (alle fag-/svennebrev gjelder) eller generell studiekompetanse.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Nettbasert med samlinger
Lengde: 9 uker
Omfang: 5 studiepoeng
Kostnad: Gratis
Oppstart: Uke 2, 2024
Søknadsfrist: 04.12.2023
Spørsmål: Kontakt Frede Stenslie, freste@fagskolen-innlandet.no, 997 90 504, eller Ingeborg Øyhus Svendsen, inesve@fagskolen-innlandet.no, 907 03 093.
Logistikk i helseforetak er en modulutdanning sammensatt av 3 moduler. Modulutdanningen handler om hvordan ansatte i helsesektoren som i dag jobber med logistikk, uavhengig av utdanningsbakgrunn, kan bidra operativt og effektivt til en forbedret forsynings- og verdikjede. Dette resulterer i frigjort tid for helsepersonell. Studenten vil dermed lære å være med og skape god pasientflyt, og på den måten bidra til god logistikk i pasientforløpet. Studietilbudet er et samarbeid med avfalls- og gjenvinningsbransjen hvor målet er å få økt sortering, redusert returlogistikk og dermed redusert klimaavtrykk fra helseforetak.
Studiet består av tre moduler på 5 studiepoeng hver:
1. Grunnleggende logistikk i helseforetak
2. Praktisk logistikk i helseforetak
3. Bærekraftig logistikk i helseforetak