Elkraft
Elkraft-faget omfatter hele energikjeden fra produksjon og fordeling til forbruk. Faget har i Norge vært sterkt knyttet til vannkraft, men nå er også alternative energikilder, energibærere og automasjon viktige deler av et fagområde i rask utvikling. Behovet for fagskoleingeniører er stort. Her får du videreutviklet, utdannet og kvalifisert deg for nye stillinger i bransjen.
Tilbakemeldingene fra studentene på klassemiljøet og det ekstra det gir til utdanningen er svært gode. Her møtes nyutdannede fagarbeidere og folk med bred erfaring fra bransjen, dette utgjør et unikt læringsmiljø for videre utvikling.
Hva lærer du?
Studiet består av følgende emner som til sammen gir 120 studiepoeng:
- Realfaglige redskap (10 stp.)
- Yrkesrettet kommunikasjon (10 stp.)
- LØM-emnet (10 stp.)
- Elektriske systemer (15 stp.)
- Elektroniske systemer (15 stp.)
- Elektriske installasjonssystemer (12 stp.)
- Elektriske energisystemer (12 stp.)
- Prosjektering og prosjektstyring (10 stp.)
- Elektroniske kommunikasjonssystemer (Ekom)/faglig ledelse (10 stp.)
- Automatiserte systemer i bygninger (6 stp.)
- Hovedprosjekt (10 stp.)
Emnet Elektroniske kommunikasjonssystemer (Ekom) med faglig ledelse gjør deg kvalifisert til å ha det faglige ansvar i Forskrift om elektroforetak og for arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Studiet tilfredsstiller også de teoretiske kvalifikasjonskrav til NKOMs autorisasjonsforskrift. Du får dessuten rett til å søke autorisasjon som Ekom-nettverksinstallatør (ENA).
Fagskolen Innlandet tilbyr dette studiet på heltid og som nettbasert med samlinger, med varierte undervisningsformer. Undervisningen kombinerer blant annet forelesninger, videoer, individuelle oppgaver, gruppeoppgaver og praktiske øvelser i lab, alt for å gjøre opplæringen mest mulig relevant.
Hva kan du bli?
Utdanningen gir deg muligheter til å jobbe som prosjektingeniør, salgsingeniør, arbeidsleder, driftsleder, vedlikeholdsleder eller inspektør i installasjonsbedrifter og elektrisitetsforsyning.