Automatisering
Norsk industri er i stor grad automatisert, og den avanserte teknologien som ofte benyttes, er i rivende utvikling. Innsikt i mange fagområder kreves, og behovet for fagfolk til å drifte og vedlikeholde automatiserte systemer er stort. Denne utdanningen ruster deg for lederstillinger, og et videre steg i industrien med mulighet for et bredt utvalg av jobber.
Utdanningen legger vekt på en helhetlig tilnærming til faget, med både teori, kreativitet og praktiske ferdigheter. Automatisering gjør det i dag mulig for flere industribedrifter å flytte produksjon hjem fra lavkostland, og automatiserte prosesser i byggebransjen fører til økende etterspørsel etter fagfolk også hos elektroinstallatørene.
Nærheten til det verdensledende industrimiljøet på Raufoss utgjør også en ekstra styrke for utdanningen. Deler av læringen vil foregå i Raufoss Industripark.
Hva lærer du?
Studiet består av følgende emner som til sammen gir 120 studiepoeng:
- Realfaglige redskap (10 stp.)
- Yrkesrettet kommunikasjon (10 stp.)
- LØM-emnet (10 stp.)
- Elektriske systemer (15 stp.)
- Elektroniske systemer (15 stp.)
- Styringssystemer (10 stp.)
- Programmering og digitalisering med robotisering (7,5 stp.)
- Programmering og digitalisering med PLS (7,5 stp.)
- Måle- og reguleringsteknikk (15 stp.)
- Elektroniske kommunikasjonssystemer (Ekom)/faglig ledelse (10 stp.)
- Hovedprosjekt (10 stp.)
Studiet omfatter temaer som, styring, reguleringsteknikk, instrumentering, PLS- programmering, feltbus-systemer, prosesskontroll og overvåkning.
Fagskolen Innlandet tilbyr dette studiet som nettbasert med samlinger, med varierte undervisningsformer. Undervisningen kombinerer blant annet forelesninger, videoer, individuelle oppgaver, gruppeoppgaver og praktiske øvelser i lab, alt for å gjøre opplæringen mest mulig relevant.
Hva kan du bli?
Utdanningen gir deg kompetanse til å ta ansvar for planlegging og gjennomføring av arbeidet i automatiserte anlegg. Du kan også jobbe i produksjons- og installasjonsbedrifter, innen teknisk rådgivning, med salg eller i undervisning.