Hopp til hovedinnhold
Modul

Forbedringsprosesser og mellommenneskelig samspill i egen bedrift

I dagens dynamiske forretningsmiljø er det avgjørende for bedrifter å kontinuerlig forbedre seg for å overleve og trives. Å fokusere på forbedringsprosesser internt kan gi betydelige fordeler. Forbedringsprosesser krever samarbeid på tvers av organisatoriske nivåer, og forståelse av roller og ansvar er essensielt.

Fire ansatte som jobber sammen i et grupperom
Foto: Tom A. Kolstad

Dette er en enkeltstående modul på 7,5 studiepoeng. Modulen inneholder temaer som verdiskaping og verdikjeder, logistikk og kvalitet, samt prosessflyt og endringsprosesser.

Modulen gjennomføres i nært samarbeid med Karriere Innlandet Gudbrandsdal.

Hva lærer du?

Modulen består av følgende temaer:

  • Verdiskaping
  • HMS
  • Bærekraft og miljø
  • Organisasjon og roller

En mer inngående beskrivelse av temaene finner du i skolens studieplan for denne modulutdanningen.

Du vil få ordinær undervisning sammen med andre studenter fra ulike bedrifter. Du vil også delta på ulike bedriftsbesøk. Hvor mange dette blir varierer fra gjennomføring til gjennomføring, som hovedregel to til tre ulike bedrifter i regionen. Du vil også delta på digitale samlinger, og får tett veiledning underveis. Det er satt opp 3 fysiske samlinger på to dager hver. Hovedstudiested er Otta, men det kan bli annen lokasjon i regionen på samling 2 og 3. Dette vil dere få informasjon om i god tid før oppstart.

Les mer om datoer for samlingene nedenfor.

Hva kan du bli?

Dette er en modul for deg som ønsker å få innsikt i bedriftenes ulike forbedringsprosesser.

Å investere i opplæring innenfor forbedringsprosesser og mellommenneskelig samspill, gjør bedriften mer effektiv, fleksibel og innovativ. Det bygger sterkere team og skaper et bedre arbeidsmiljø, som igjen bidrar til å levere mer verdi til kundene og styrker bedriftens konkurranseevne.

Kontaktperson

Grim Okstad

Lærer

Kontaktperson

Audun Strandlie

Lærer

Opptakskrav

Det generelle grunnlaget for opptak til fagskoler er:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev (alle fag-/svennebrev gjelder) eller generell studiekompetanse.

Eller:

2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet. For opptak på grunnlag av dokumentert relevant praksis, må søker være 23 år eller eldre i opptaksåret.

Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.

Samlingsdatoer

Fysiske samlinger
Tirsdag 1. april og onsdag 2. april
Tirsdag 29. april og onsdag 30. april
Tirsdag 3. juni og onsdag 4. juni