Grunnleggende industriell elektro
Du skal kunne kommunisere og utveksle synspunkter og delta i diskusjoner om elektriske systemer, både med elektrofagfolk og andre, og skal kunne bidra til samarbeid og utvikling av god praksis på egen arbeidsplass.
Modulen er en del av Industriell produksjon i praksis.
Hva lærer du?
Følgende temaer inngår i modulen:
- Elektrisk kretsteknikk
- Elektroniske systemer
- Elsikkerhet og HMS
- Dokumentasjon, måleteknikk og feilsøking
Du skal etter gjennomført modulutdanning ha kunnskap om elektrisk kretsteknikk og elektroniske systemer, og skal kunne bruke relevante måleinstrumenter for å verifisere virkemåte og avdekke feil i elektriske og elektroniske systemer. Du skal ha kunnskap om målemetoder og dokumentasjon i styrings- og kommunikasjonssystemer, og kunne lese og forstå relevant dokumentasjon knyttet til dette. Du skal også ha kunnskap om relevant regelverk, grunnleggende HMS og faremomenter i elektriske systemer, og kunne vurdere eget arbeid i henhold til gjeldene normer og krav.
Undervisningen vil foregå som praktisk lab-arbeid, dialogbasert gjennomgang av fagstoff, selvstendig og gruppebasert arbeid med øvingsoppgaver, case-relaterte gruppeoppgaver knyttet til egen arbeidsplass, veiledning og avsluttende individuell prøve.
Hva kan du bli?
Studiet gir deg fordypning i fagområdet industriell elektro. Du vil bli øke din kompetanse på dette fagområde og utvikle din IKT-kompetanse.
Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med relevant fagbrev/svennebrev.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Nettbasert med samlinger
Lengde: 10 uker
Omfang: 5 studiepoeng
Kostnad: Gratis
Oppstart: Uke 12, 2023 (første fysiske samling uke 13)
Søknadsfrist: 16.03.23
Spørsmål: Kontakt Rikke Frøseth Kristiansen, mobil 99 45 46 99
Klikk på knappen under for å gå til Fagskolen Innlandets søkeportal
Modulen inngår i studiet Industriell produksjon i praksis. Studiet består av seks enkeltmoduler, der hver modul gir 5 studiepoeng:
- Hydraulikk (5 stp.)
- Tegningslære (5 stp.)
- Grunnleggende industriell elektro (5 stp.)
- Industriell vedlikehold i praksis (5 stp.)
- Roterende kraftoverføringer - transmisjoner (5 stp.)
- Sponfraskillende bearbeiding - maskinering (5 stp.)
Du kan velge å ta en enkelt modul eller å ta alle modulene. Du kan også benytte studiet som en del av en fagskolegrad.