BIM-tekniker konstruksjon

Dette BIM-teknikerstudiet har samme emner som for installasjon, men retter seg mot konstruksjon. Også her lærer du digital 3D-
modellering og metoder for samhandling og koordinering av byggeprosesser. BIM-K kompetanse er etterspurt av mange aktører gjennom hele byggeprosessen.

Kurskode
FTI02H/N
Heltid
Nettbasert

Dette studiet rekrutterer fra byggfagene. Har du bakgrunn fra VVS eller elektro, er det andre studiet, BIM- tekniker installasjon, det riktige for deg.

Framtida krever mer tverrfaglig arbeid i planlegging og prosjektering. BIM er verktøyet og prosessen som integrerer, analyserer og optimaliserer de miljømessige, sosiale og økonomiske faktorene i et byggeprosjekt. BIM-teknikeren har også en sentral rolle for å sikre gjennomføring i henhold til internasjonale standarder.

Ett av disse kravene må oppfylles:

1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev i bygg- eller anleggsfag.

Hvis du skal avlegge fag/svenneprøve etter søknadsfristen og før skolestart, kan du få plass på vilkår om at du består fagprøven.

2. Fem års praksis som ufaglært innen fagområdene nevnt over og kompetanse i felles allmenne fag tilsvarende de to første årene i yrkesfaglige studieretninger.

Oppbygging og arbeidsformer

Studiet består av to hovedemner, BIM og PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt:

1. BIM (bygningsinformasjonsmodellering)

• 3D-modellering
  • IFC-bearbeiding (Industry Foundation Classes) og modellutveksling
  • Animasjon, bildebehandling og presentasjon
  • Konstruksjon/installasjon med DAK
  • Standarder og byggesøknad

2. PSI (prosess, samhandling og informasjonsflyt)

• Struktur og databehandling
  • Backup og datasikring
  • Digital kommunikasjon og digital tallbehandling
  • Samhandling

I tillegg har studentene anledning til å hospitere to uker på en arbeidsplass, gjerne hos en rådgiver-, entreprenør-, arkitekt- eller ingeniørbedrift, fortrinnsvis på våren. Hospitering er ikke obligatorisk, men sterkt anbefalt.

Kompetanse og jobbmuligheter

Yrkestittelen BIM-tekniker konstruksjon gir deg svært gode jobbmuligheter hos større entreprenører, rådgivere, programvareleverandører, arkitektfirmaer, ferdighus-fabrikanter og i undervisningssektoren.

Gjennomføringsmodell

Fagskolen Innlandet tilbyr utdanningen på heltid over ett år og som nettbasert utdanning over to år.