Ny skolerekord i brukonkurransen

Studenter bygget ei bru i papp som tålte en belastning på 137 kilo.

Fram til høstferien hvert år gjennomfører alle førsteklasser på byggavdelingen bruprosjektet.

Ved hjelp av to papplater på 100 x 70 centimeter, en standard stiftemaskin og ei saks skal studentgrupper konstruere ei bru. Prosjektet avsluttes med at lærerne tester hvor stor belastning pappbruene tåler før de knekker. Prosjektet er tverrfaglig og studentene skal blant annet trene på prosjektarbeid og bruk av IKT.

Vinnerne

Årets vinnere var fire studenter fra anleggslinja. Haakon Wiegaard, Tina Skogen, Runar Dalen og Kenneth Jenssen hadde stiftet sammen ei bru som tålte hele 137 kilo. Og da var det ikke brua som knakk, men opphenget til vektene.

Se en videosnutt av vinnerbrua på vår facebook-side

Selv brua ble bygget på fire timer, men studentene forteller at det lå timer med matematiske formler og mekanikk bak arbeidet.

- Det var et magisk øyeblikk da vi passerte 100 kilo, forteller Runar Dalen.

Kurskode
FTB02H/N
Nettbasert

Det er stor etterspørsel etter anleggsingeniører nå. Som fagskoleingeniør med fagbrev eller lang praksis er du veldig ettertraktet på arbeidsmarkedet. Gjennom utdanningen vil du få god kontakt med det aktuelle arbeidsmarkedet ved fagseminar, ekskursjoner og ikke minst gjennom hovedprosjektet andre skoleår. Innenfor et godt miljø med høy lærerkontakt jobber du mot en framtidsrettet hverdag.

Disse skolene tilbyr studiet:
Fagskolen Tinius Olsen
Fagskolen Innlandet